30 Temmuz 2010 Cuma

EVLAT SEVGİSİ :)

9 ay boyunca onu kendi içinde taşımak, daha sonra onun doğumu ile onu kucağına almak, onu kollarınla sımsıkı sarmak, ona bir şey olmasın diye çok dikkatli, özenli olmak ve onunla birlikte başlayan süreç ve yaşananlar. Hayatının tamamen değişmesi, ona tarif edilemeyecek bir sevgiyle bağlanmak, öncelikle kendin için değil sadece onun ihtiyaçları için kendini proglamlamak ve daha neler neler...
Evlat sevgisi öyle bir sevgi, öyle bir duygu ki anlatılamaz, sadece yaşanır ve bunu ancak anne olanlar anlar. Böyle bir duyguyu, böyle bir olayı Allah'ım bütün isteyen kadınlara nasip etsin. Bu duyguyu ancak yaşayanlar bilir ve tarif edilemeyecek kadar güzel ve özel bir duygudur. Evlat sevgisi karşılıksız bir sevgidir.
30.Temmuz.1987 saat 13.35 dünya tatlısı bir kız çocuğunun dünyaya gelişi.
TUĞÇE'M :)
Aradan tam 23 sene geçmiş, nasıl geçmiş inanamıyorum. Daha dün gibi her şey gözlerimin önünden geçiyor. Ne zaman yürüyecek, ne zaman konuşacak, çişini söylemeye ne zaman başlayacak, beraber sofrada ne zaman yemek yiyeceğiz, ilkokula başladığı günler gelecek mi ? ağlamalar, gülmeler, hastalıklar, uykusuz geceler, vs. vs. vs. :))
Şimdi bakıyorum da onu kucağıma aldığım çocukluk, ergenlik dönemleri bitmiş, aklı başında, iradeli, kendine güvenen, çalışkan, başarılı ve en önemlisi bana arkadaş, dost, sırdaş, sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaştığımız, bazen ona akıl danıştığım kocaman bir genç kız var karşımda. (aynı zamanda bazen de şımarık olan, bazen huysuzluk yapan, bazen cadılaşan bir kız da olabiliyor :) )
Beni çok mutlu eden onun gibi bir kızım olması ve bundan dolayı kendimi çok şanslı hissetmem.
O benim her şeyim, hayatımın anlamı, gurur kaynağım. Allah'ın bir hediyesi bana, başka hiç bir şeye değişilemiyecek bir hediye. Bu sadece benim için değil bütün anneler için geçerli. Allah herkesin evladını kendine bağışlasın, bütün isteyenlere evlat sevgisini tattırsın.
Yavrumun sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat geçirmesini diliyorum. Bu dileklerim bütün annelerin yavruları için de geçerli. :)
Bu yazım da kızıma doğum günü hediyesi olsun mu ?

2 yorum:

  1. Asıl ben senin gibi bir annem olduğu için ne kadar mutluyum, ne kadar şanslıyım bir bilsen.. Nazlarım sadece sana geçer, sadece sen katlanırsın katlanılmaz yanlarıma.. Şu yazı da o kadar mutlu etti ki beni anlatamam. Seni çooook seviyorum iyi ki benim annemsin :)

    YanıtlaSil
  2. Evet Süheyla.Bu konularda herzamanki gibi haklısın.Yukarıda yazdığın yazıyı 23 yıldan daha da evvel internet olmadığından yengem de senin için yazamamış fakat söylemiş ve düşünmüştür.
    Yakın bir gelecekte de sıra Teknoloji İkizime geçecektir.Bu çark nineler,anneler ve anne adayları için işte böyle işliyor.Tüm annelerin ve adaylarının sağlıklı,huzurlu ve mutlu günlerde
    birlikteliklerinin devamaını dilerim.Hepiniz kalın sağlıcakla ve esenlikle...

    YanıtlaSil