13 Temmuz 2010 Salı

KREP MUCİZESİ :)

Mucize diyorum çünkü gerçekten mucize bir yiyecek krep. İçine istediğiniz malzemeleri konarak hem tatlı yenebilen, hem tuzlu yenebilen aynı zamanda istediğiniz zaman yenilebilen (ister sabah kahvaltısında, ister öğlen, ister akşam yemeklerinde, isterseniz gece) , her zaman çok kısa bir sürede kolaylıkla hazırlanabilen, bizim ailecek çok sevdiğimiz, sevdiklerimizle paylaştığımız, diğer bir adı da akıtma olan lezzetli bir yiyecek.

Önce benim yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum.
3 yumurta
1 kg. süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
Çok koyu olmayan akışkan bir hamur olması gerekiyor.

Yapılışına gelince;
Önce yumurtayı tuz ve şekerle mikserle iyice çırptıktan sonra önce sulu malzemeleri daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Yarım saat dinlendirmek iyi oluyor. Krep tavasını çok az yağlayıp, iyice kızdırdıktan sonra 1 kepçe dolusu alıp tavaya ince bir tabaka halinde döküyorum ve her tarafına yayıyorum. Üzeri göz göz olunca ters çeviriyorum ve diğer tarafını da pişiriyorum. Böyle yaparak bütün krepleri üst üste servis tabağına adeta yığıyorum. Enfes bir görüntü meydana geliyor. :)

Gelelim içine koyulan malzemelere :
Bu tamamen isteğe bağlı, ne isterseniz, neyi seviyorsanız onu koyarsınız.
Beyaz peynirli, maydanozlu veya dereotlu
Beyaz peynirli, domatesli, biberli
Kaşar peynirli
Kaşar peynirli, domatesli, biberli
Kıymalı
Sosisli
Sucuklu
Pastırmalı
Ispanaklı
Ispanaklı kaşarlı
Sebzeli (soğan,havuç,kabak,patates)
Mantarlı
Tavuklu mantarlı
Kıymalı mantarlı
Ispanaklı mantarlı
Çikolatalı
Reçelli
Çokokremli
Nutellalı
Reçelli
Elmalı, tarçınlı
İstediğiniz meyvalı
Dondurmalı
Çikolata soslu

Benim aklıma gelenleri yazdım, daha bir sürü olduğundan hiç şüphem yok. İstediğiniz malzemeleri krep hamurunun içine yaydıktan sonra rulo yapıyorsunuz çayınızı da bir güzel demliyorsunuz veeeeeeeeeee
AFİYET OLSUNNNNNNN :)))


6 yorum:

  1. ah be ablacım ya geç gördüm bak bunu şimdi nasılda canım çekti ya...aslında hiç üşenmem kalkar yaparım da akşam yemeğini fazla kaçırmışım şimdi es kaza kaçsa ağzımdan krep diye irem beni öldürür hemen yapalım diye ama gerçekten çok haklsın her öğün yenebilen güzel bir lezzet...

    YanıtlaSil
  2. Süheyla ne desem bilmem ki:)Yapılışında hiç anlamadığım bir konu,fakat damak tadıma güvenirim.Bu malzemeler ve resimler ile ikinci mucize olarak gözüküyor.Baştan tatlı ve tuzlusu da olur demişsin.Bunlar oluyorsa o zaman acılısıda olur bence.Bol kırmızı biberli,üzeri sürme el yapımı hardallı.bir de acılı şalgam suyunu açtınmı tamamdır o zmn.Yukarıda yazdığın "Biberli" olanların başına "Acı Biberli"
    yazmadığın için "Tatlı biberli"olarak algıladım.Gelince isticem senden.Bana şimdiden afiyet olsun.Hepiniz kalın sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  3. İşte heyecanla beklenen yazılar başladı :) Benim anneannem de yapar, ama o daha kalın ve koyu yapar, bir de adına "akıtma" der, e bize de afiyetle yemek düşer :))
    Bu mucize krepleri yapan ve yazan ellerinize sağlık Süheyla teyzeciğim :)

    YanıtlaSil
  4. SELMA : Canım, marifetlisin sen, hemen şipşak yaparsın eminim. Kimbilir daha neler yapıyosundur. Ellerine sağlık, genç ve tatlı 2 çocuk annesi. :)
    ERGUN : Seninkiler özel acılı olacak, ama ne kadar acı desem yine de tatlı geliyor sana. Nasıl bi acı yiyiş bu anlayamadım ki :)
    AKIN : Teşekkür ederim Akın'cım. Ne zaman isterseniz buyrun Burcu ve Pınar'cımla birlikte beklerim. Zaten Pınar'a sözüm var. Başka şeyler de sipariş vermişti.

    YanıtlaSil
  5. Üniversite ve yurt hayatım boyunca bana eşlik eden eşsiz krepler :) Arkadaşlarım da müptelası olmuşlardır bu kreplerin annem sağolsun :) Nam nammmm!!!

    Not: Tabi kimin yaptığı da önemli. Süheyla'nın elinden çıkan her yemek ayrı bir güzel oluyo canımmmmm :)

    YanıtlaSil
  6. aç değilim aslında ama ona rağmen canım çekti öyle bir lezzet işte off offf :( Tuğçe'ye tamamen katılıyorum adeta müptelası olduk, nasıl bir yiyeceğe ne koysanız yakışır akıl almaz her türlü yenilebilecek, her seferinde tadına doyulmayacak krepler :(

    YanıtlaSil