9 Temmuz 2010 Cuma

YÜRÜYÜŞ YAPIYORUZ :)

Bana ilginç gelen bir maili sizinle paylaşmak istedim. Ama ne kadar doğrudur, ne kadar etkilidir bilemem. Daha devamı da vardı ama ben bu kadarını aldım.

Vücudunuzdaki organların en duyarlı uçları ayağınızın altında yer alır. Bu organlara bağlı bütün sinirlerin burada sonlandığı gerçekten doğrudur. Bu noktalara masaj yaparsanız, ağrılarınızdan ve acılarınızdan kolayca kurtulursunuz. Gördüğünüz gibi kalp ile ilgili uçlar sol ayak altındadır.

Allah vücudumuzu öyle mükemmel yaratmış ki bunu dahi düşünmüştür. Bu sistem ile bizim yürümemizi sağlamış ve yürütmüştür ki bu noktalara her baskı yaptığımızda bütün organlarımız harekete geçsin ve düzgün çalışsın diye.

O zaman yürümeye devam edin.


Bunlar da benim bildiklerim :Kesinlikle kilo verdirir.

(Ben bir keresinde 2 hafta hiç aksatmadan hergün 1 saat tempolu yürümüştüm ve 2 hafta sonunda 2 kilo vermiştim. )

Tok karnına yürüyüş yapmak zararlıdır.

Rahat ayakkabılarla yürüyüş yapmalıyız.

Su içmeliyiz.

Tempolu yürümeliyiz.

Yürüyüş yaparken karnımızı içimize çekmeliyiz.

Ayrıca temiz havada yürüyüş yapmak insana moral veriyor gibi geliyor bana, insanın kafası dağılıyor, daha rahat düşünüyor, bir problem olduğu zaman karar vermesi daha kolay oluyor sanki, olaylara daha ılımlı bakıyor, ayrıca saçlar boğazın temiz havasında uçuşuyo, hava alıyor, işte böyle :))

Hoşça kalın. :)

5 yorum:

  1. Amaannn kim kalkıp yürücek şimdi anne sen bizim yerimize de yürü noluurrr :)))
    Cidden insanın inanası gelmiyor gayet sıradan bir organımız gibi görünen ayağımızın aslında bu kadar karmaşık bi yapıya sahip olduğuna.. Şaşırdım..

    YanıtlaSil
  2. ilginçmiş valla, bu kadar ayrıntılı bir ayak haritası olduğunu bilmiyordum, Allah yaratmış işte ne diyelim bize yürümek düşüyor o zmn, biz derken tuğçeyi de dahil ediyorum o her ne kadar kaytarmaya da çalışsa :D

    YanıtlaSil
  3. Her ne kadar sadece sağlık amaçlı olmasa da, benim de ulaşım için tercih ettiğim ilk vasıta ayaklarımdır :) Severim yürümeyi, ama hobilerim arasında biraz sırıtacağı için de özgeçmişime yazamıyorum malesef :)
    Bundan sonra yürürken daha bir mutlu olacağım kesin bu bilgilerden sonra :)

    YanıtlaSil
  4. Süheyla şimdi yürümeyi iki bölüme ayıralım.
    ilk bölünde GİTMEK ve ikinci bölümde de DÖNMEK
    olsun.Giderken Jimmy Hendrix,Deep Purple,Led Zeppelin,Pink Floyd ect.ect.gibilerini dinlersek
    Dönerken de Mozart,Beethoven,J.S.Bach gibilerine
    kesinlikle ipotta yer bulmalıyız bence.Giderken belki yoruluyorsun fakat,dönerken tamamen dinlenmiş dönüyorsun o zmn:)Bu arada jazz müziğinden Herbie Hancock,Stanley clarke gibilerini de eklersek bir ay sonra lodoslu havalarda sokağa çıkmamak lazım.Malum ya ayaklar
    ile kulakların ipleri beynimizin loblarından birindedir muhakkak:)Haydi bakalım kolay gelsin

    YanıtlaSil
  5. Tuğçe : Canım, zaten doktorlar yürümenin çok faydalı olduğunu, herkesin her gün yürüyüş yapması gerektiğini söylüyorlar, ama sadece "Tuğçe Kutluay hariç o yürümese de olur" diyorlar. :)))
    Ali : Benden tavsiye yürüyüş yaparken yanına Tuğçe'yi alma, seni yarı yolda bırakır gibi geliyor bana. :)
    Akın : Yürümeyi sevmen çok iyi, bu bilgilerden sonra mutlu mutlu yürüyecek olman daha da iyi :)
    Ergun : Yürüyüş yaparken kim ne müzik dinlerse dinlesin, kim ne kadar yürürse yürüsün kendisi bilir, ama ben senin yazın fazla yürüyüş yapmadığını ve her yere bisikletle gittiğini biliyorum. :)

    YanıtlaSil