11 Eylül 2010 Cumartesi

RAMAZAN BAYRAMI VE REVANİ TATLISI :)

Merhabalar,
Ramazan ayı bitti ve bugün de bayramın son günü, herkesin Ramazan bayramını kutluyorum. Bizde bayramlar çok yoğun geçer, evde annem büyük olduğu için bize çok gelen olur, bu da bizi çok mutlu eder. :)
Benim bayram hazırlıklarım arife günü sabahtan akşama kadar sürer. Her arife günü mutlaka revani tatlısı yaparım. (Biraz sonra tarifini yazacağım) Bunun yanında kek, börek ve bir tencere kuru fasulye ile pilav mutlaka pişiririm. Kimin ne kısmetiyse bunlar bayram süresince gelenlere ikram edilir. Gelenler gidenler, çaylar, kahveler, hoş sohbetler bayram süresince ve bayramdan sonra da devam eder.
Bu bayram benim arkadaşlarım can ciğer dostlarım da geldiler ve beni çok mutlu ettiler. Herkesi çok seviyorum. Kimse alınmasın lütfen, ama beni en çok sevindiren Tolga'cımın gelişiydi. Çünkü o benim en yakın arkadaşlarımdan birinin oğlu olması yanında elime doğmuştu. Bebeklik zamanında hep beraberdik, daha sonra onların taşınması vs. uzun zaman göremediğim Tolga'm koca adam olarak gelmesin mi :))) İnanılır gibi değil, yılların bu kadar çabuk geçtiğine insanın inanası gelmiyor. İşte böyle, bunun yanısıra sonradan tanıdığım Tuğba'cım da sevecenliği, tatlılığı ile kalbimdeki yerini aldı, onu da çok seviyorum.
Ben şuna inanıyorum, kan bağı olmasa da insan öyle yakın hissediyor ki öz akrabadan daha bile yakın olabiliyor. Neyse şimdi yıllardır yaptığım, Naciye arkadaşımın tarifi olan Revani tatlısının tarifini yazıyorum.
REVANİ TATLISI
Önce şerbetini kaynatıyorum, soğuması için.
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
Revanisi,
3 yumurta
1 su bardağı şeker (önce bu ikisi iyice çırpılır)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ eklenip çırpılır
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya eklenip iyice karıştırılır ve tepsiye dökülür.
170 derece fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra sıcakken soğuk şerbeti dökülür.
Yerken de üstüne hindistan cevizi serpilir.
AFİYET OLSUN. :)))

4 yorum:

  1. Süheyla öncelikle herkesin bayramının tekrar mübarek olmasını dilerim.Revaniye gelince benim için deepfreezer da sakla,kaçırmak istemem.İnşallah dönünce HAM yaparım.Tarifini güzel vermişsin.Demir,çimento,kum,tuğla,mermer
    kiremit gibi malzemelerden anlayana hadi bakalım bina yapalım dercesine yazmışsın.Bana sadece okumak düştü.Yengeminde bayramlarda yapageldiği kurufasülyeninde damak tadının bir başka olduğunu yazmadan geçemicem bu satırları.Bilmeyenlerin öğrenmesi,bilenlerin de bildiklerini tazelemesi için patatesli yumurtandan bahset birgün.Hepiniz kalın sağlıcakla,esenlikle...

    YanıtlaSil
  2. Ama anneeeeee bu tatlı biz yapınca güzel olmaz ki, sen yap biz yiyelim öyle tadı çıkıyoo :) Ergun dayımın dediği gibi kurufasülyenin yeri de apayrı :) bayramlar şeker gibi geçiyo valla aldık yine kiloları nası vericez bilmiyorumm :)) inşallah annem gibi marifetli olurum da ben de sürdürürüm bu gelenekleri :)

    YanıtlaSil
  3. ERGUN : Revaniyi sen gelene kadar saklamama gerek yok. Sen gelince yenisini yaparım. :))
    TUĞÇE : Sen bir kere yapmayı dene bakalım nasıl olacağına biz karar veririz. Marifetin ortaya çıksın, ben çok güzel yapacağına eminim. :)))
    Verdim gazı :))

    YanıtlaSil
  4. ablacım tuğçe denesin tabiki ama doğru söylüyor sen yapınca bir başka oluyor revani hele halamın çorbası ... yok onun üstüne... çorba diince bi annemin bide halamın çorbası muteşem...hele şu sütlü böreğin yokmu yani peynrili de bol süt kullanarak ben de yapıyorum şimdi ama seninkinin kıvamını tuturmak ne mümkün...ama gene de arkadaşlar bayılıyorlar... ya abla sen böyle tarifleri yazıyon ben de genelde akşam saatlerinde okuyorum yazılarını ve ACIKIYORUMMMMM... OFOF BANA MUTFAK YOLLARI GÖZÜKÜYORRR...

    YanıtlaSil