7 Kasım 2010 Pazar

ANNE KEDİ YAVRULARI VE YAVRULARI :)

Uzun bir aradan sonra, şimdi bizim mahallenin anne kedisinden ve yavrularından bahsetmek istiyorum. Kedileri ne kadar çok sevdiğimi ilk yazımda belirtmiştim. (Ama sadece sokakta, evde değil.)

Aradan geçen zaman içinde benim daha önce bahsettiğim 7 yavru kedi neredeyse anneleri kadar büyüdüler, kocaman oldular ve şimdi sadece 3 tanesi kaldı, diğerleri dağıldı. Bu arada anne kedimiz 5 yavru daha yaptı (fabrika mubarek) :)) şimdi onlar da biraz büyüdüler. İlk zamanlarda anne kedi yeni doğan yavrularla daha çok ilgilendiği için büyük yavrular resmen onları kıskandı. Daha sonra hepsi yavaş yavaş birbirlerine alışarak, hep birlikte yaşamaya başladılar.
Şimdi (1 anne kedi+3 eski yavru kedi+5 yeni yavru kedi=9 kedi) Bunlar hep birlikteler, birbirlerine öyle alıştılar ki büyüyen yavrular, küçük yavrular hepsi içiçeler, hep birlikte uyuyorlar, sanki kedi yumağı, başka bir kediyi de asla yanlarına sokmuyorlar, patileriyle kovuyorlar.

Onları seyretmeye doyum olmuyor. Ben de gelip geçtikçe onların artistik fotoğraflarını çekiyorum. Bir kedi albümü yaptım diyebilirim. Onlarda artık resimlerinin çekilmesine alıştılar, sanki poz veriyorlar. :) Buradan hepsini yayınlamak isterdim ama ancak bu kadarını yayınlayabildim.


Ve kedi köpek anne olmasın derler ya, geçen gün bir baktım küçük yavruyla birlikte büyük yavru kedi de annesini emmiyor mu? Şaşırdım kaldım, böyle bir şey ilk defa gördüm, olamaz dedim, yanlarına gittim iyice baktım ve gördüklerim doğruydu. Şaşkınlığım uzun süre devam etti. Onları seyretmeye doyum olmuyor.
İşte bu seferki kedi hikayem de bu kadar. :)
Hoşça kalın, sevgiyle kalın. :)

4 yorum:

  1. Kedi problemi gibi olmuş, bence Matematik kitaplarını süsleyecek kıvamda. Kaç tane kedi vardı, kaç tanesi kaçtı, kaç tanesi kaldı kafam karıştı valla.
    Bi dakka ya, ben niye yorum yazıyorum ki?! Ben kıskanıyorum bunları, onlarla daha çok ilgileniyosun HIHHHH!!!!! -.-

    YanıtlaSil
  2. Süheyla,şahane pozları ile çok güzel bir yazınla karşılaştım.Bravo sana...
    Anladığım kadarı ile küçük yavruların ve büyük yavruları da elbise postları
    hemen hemen aynı gibi...Buda anneleri,çocukların babalarını çoksevdiğini gösteriyor gibi geldi bana...Yada kedilerin kromozom sayısı (2n)38 olduğuna göre her iki kuşağın da çocukları annelerinden kromozomlarını (Hık demiş
    burnundan düşmüş)19+1 olarak almışlar...Bakalım üçüncü kuşaktaki post
    elbiseleri nasıl olacak...Sen birde benim avşadaki yirmiye yakın kedi ile
    nasıl baş ettiğimi bir görsen...Pozları makinede...Yakında bastırıp CD yaptıracağım.Siten ile irtibatını zayıflatma...Yeni yazılarında da görüşmek üzere
    hepiniz kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  3. TUĞÇE: Annesini kedilerden kıskanan bir seni gördüm, ama sen haklı da olabilirsin, acaba onları senden daha fazla mı seviyorum. :))
    ERGUN : Yani sen de bu işi bilimselliğe döktün ya helal olsun sana :) Ayrıca senin bu yeğeninle uğraşamıyacağım artık, haberin olsun.

    YanıtlaSil