30 Aralık 2012 Pazar

Yeni Yıl



Uzunca bir aradan sonra bir seneyi daha geride bırakırken ben yine yeni bir yazı ile bloguma dönmüş bulunmaktayım. Yeni bir yıla girerken herkes herkese bir yeni yıl dileğinde bulunuyor ve herkes 2012 nasıl geçti diye soruyor, ben de içimden geldiği gibi yeni yılla ilgili bir yazı yazayım dedim. 

Zaman hızla akıyor, hayatımızdaki değişiklikler birbirini kovalarken, bir sürü değişik şeylerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Günler, aylar, yıllar birbirini kovalarken bir yılı daha geride bırakıyoruz. Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, sıkıntılarımızı, kızgınlıklarımızı, mutluluklarımızı paylaşacağımız sevdiklerimiz, dostlarımız varsa eğer, bundan önemli bir şey olmamalı. Hayatımızdaki en önemli şey sağlık, sonra huzur ve sevdiklerimizin de yanımızda olması. En büyük zenginlik, mutluluk budur bence. Zaman çok çabuk geçiyor, onun için zamanı iyi değerlendirmek, hoşça vakit geçirmek, canımızı sıkan olaylar karşısında üzüntümüzü veya sıkıntımızı en aza indirerek hayatı daha kolay hale getirmek çabası içinde olursak eğer daha mutlu oluruz diye düşünüyorum.

Örneğin ben ;
Genelde hayata pozitif bakıyorum, beni üzen, sıkan insanları hayatımdan hemen uzaklaştırmasını biliyorum. Olaylar karşısında en fazla 2 gün üzülüyorum, 3.gün aman ne yapayım olmuşla ölmüşe çare yok diyorum ve hemen silkelenmesini biliyorum. Rujumu sürmeden asla sokağa çıkmıyorum. Önemli olan tek şey sağlık ve huzurlu olmak diyorum. Hayatın her yaşta çok güzel olduğuna inanıyorum. 25 yaşındayım, çünkü küsuratı ve geceleri saymıyorum. :))


Gelelim yılbaşı gecesi neler yapacağımıza;
Hep birlikte önce güzel bir yemek, daha sonra televizyonun karşısında oturup aynı zamanda internete göz gezdirerek, sevdiklerimizle telefonda yeni yıl dileklerimizi dileyerek, kuruyemiş, meyve eşliğinde geceye devam ederek, daha sonra mutlaka kabak tatlısı yiyerek, yeni yıla şiş göbek girilerek kutlanır.
Saat tam 24.00 olduğunda hepimiz birbirimize sarılırken ağzımıza bir tatlı bir tuzlu  bir şeyler atarız, (bunun anlamı da yeni senemiz tadıyla, tuzuyla güzel geçsin demek)


Benim 2013 yılı mesajım ;
2013 herkes için çok güzel gelsin, çok mutlu gelsin, çok huzurlu gelsin, tabi en başta sağlıkla gelsin, neşe içinde geçsin, yanınızda aileniz, dostlarınız, kalbinizde sevdikleriniz olsun. Yüzünüzden gülüşünüz eksik olmasın, kimse kimseyi kırmasın, bütün işlerimiz yolunda kolaylıklarla olsun. daha ne diyeyim ki, herkesin ne dilekleri varsa onlar olsun ... :D

Ayrıca,;
Yeni yıl tüm dünyaya barış, huzur, mutluluk ,sağlık getirsin inşallah.
Herkesin mutlu olacağı bir yıl diliyorum 2013 yılında ve bundan sonraki her yılda :)

Sevgiler :)

5 yorum:

  1. Sayın Süheyla Pars kesinlikle ve kesinlikle yazılarınızı sıklaştırmalısınız öyle 1,5 yıl ara vermekle olmaz... neden çünkü yazılarındaki pozitiflik insana müthiş bir enerji ve huzur veriyor...sanki okumuyorum da seninle koşuyorum yanıbaşımdasın bütün mesafeleri siliyor ve seninle konuşuyorum.... işte diyorum benim ablam ... ben de artık rujumu sürüp geceleri saymamaya karar verdim....tebrik ediyorum ablacım ve yazılarının devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Selma'cım, hayat kısa, fazla ciddiye almamak ve içimizden geldiği gibi davranmak lazım, her zaman olmasa da :)

    YanıtlaSil
  3. Süheyla ; + elektrik yüklü düşüncelerini,yazıya fire vermeden
    döktüğünü zaten biliyordum.Lakin bu evrensel dileklerle de birleşince bir başka olmuş.Belkide uzun bir yazım ayrılığı buna garnitür olmuş diyebilirim.Aynı pencereden,aynı manzaraya bakmışız ki;benim de dileklerim aynı...Bu arada rujunu sürdükten sonra ve uzatma devrelerini ilave etmeden yaşamın her yılında genç kalmak da ayrı bir güzellik...2013 yılının tüm dünya ülkelerinde savaş fabrikalarının silah üretmeyip,açlık çeken ülkelere gıda ve konserve üretmelerini diler,sağlıklı,başarılı ve ideallerine kavuşmuş bir yaşamı tüm sevdiklerinle beraber daha nice senelerde de paylaşmanı temenni ederim.Kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  4. Şu anda kuruyemiş ve cips yenilerek şiş göbek olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz :D Umarım ağzımızın tadı hep yerinde olur bitanem :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Unknown ve
    Amin Tuuce :)

    YanıtlaSil